Namn av sida

BrandbergenIT

Välkommen till

 

BYGGA NYTT

Det första man måste tänka på när det är dags att bygga ny dator är vad den ska användas till. Att använda dyra prestandakomponenter i en surfdator är helt onödigt. Men att bara bygga för dagens behov är inte heller så bra.

Man bör ta höjd för att framtida program och kringutrustning  kan ställa lite högre krav på datorn och dess komponenter. Processor och PSU (strömaggregat) är exempel på komponenter som ofta underdimensioneras.

 

Att bygga ny stationär dator är egentligen inte svårt alls. Det som kan vara knepigt är att veta om alla delar är kompatibla med varandra. 

Är dom inte det kommer datorn inte att fungera alls och det kan vara svårt att lista ut vad som är fel.

 

Den fysiska storleken på datorn kan ju ha betydelse. Några vill ha, eller bryr sig inte om iallafall, att det står en stor låda på skrivbordet. En del vill att den ska gå att gömma undan så mycket det bara går. Tur att det går att bygga i flera storlekar.

 

HUR GÅR DET TILL

När det kommer till att bygga ny dator så är det kriterierna ovan som styr plus prislappen naturligtvis. Efter att detta fastställts köps komponenterna in, datorn byggs ihop och operativsystem installeras.

Om komponenternas värde överstiger 5000 kr kommer kunden debiteras beloppet innan inköp görs.

 

Efter utfört arbete och naturligtvis efter att ni som kund godkänt datorn, debiteras resterande belopp. 

OBS Garanti lämnas endast på komponenter, ej programvaror. Vid mjukvarufel hänvisas till support hos mjukvarutillverkaren.